Εκπομπές

ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ


1979

" ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΣΤΟ ΣΥΡΤΑΡΙ "

ΕΡΤ 1

"Τα τραγούδια στο συρτάρι" ήταν μια μουσική εκπομπή που παρουσίαζε σε πρώτη εκτέλεση οργανική μουσική και τραγούδια Ελλήνων συνθετών, καλύπτοντας τη διαφορετικότητα στη μουσική κάθε συνθέτη.

Μέσα από αυτή τη σειρά των εκπομπών, για την οποία ο Β.Δ. αισθάνεται ιδιαίτερα ευτυχής και υπερήφανος - αφού ήταν ο δημιουργός και παρουσιαστής της για περίπου δύο χρόνια - έδωσε τη δυνατότητα σε μια σειρά συνθετών -ιδιαίτερα- αλλά και στιχουργών να παρουσιάσουν όσο καλύτερα μπορούσαν ότι οι ίδιοι είχαν επιλέξει από το υλικό που είχαν στα "συρτάρια τους". Ετσι, χάρη σε αυτήν, αρκετές φορές η δισκογραφία ενδιαφέρθηκε για έργα που της είχαν φανεί αδιάφορα.

Μέσα από αυτή την εκπομπή ακούστηκε για πρώτη φορά " Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ " του Θ. Μικρούτσικου, " ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ" του Δ. Μούτση, ανέκδοτες μουσικές των Θ. Αντωνίου - Μ. Γρηγορίου - Γ. Κουρουπού, ακυκλοφόρητα μέχρι τότε τραγούδια των Γ. Μητσάκη - Κ. Καπλάνη - Γ. Χατζηνάσιου - Μ. Πλέσσα - Ν. Μαυρουδή - Μ. Κωχ - Γ. Γλέζου - Λ. Κόκοτου - Γ. Αργύρη και αρκετών άλλων.

Η εκπομπή αποτέλεσε επίσης το βήμα για πολλούς νέους συνθέτες να γνωρίσουν στο κοινό - και σε τέτοια έκταση - τη δουλειά τους και για άλλους να κάνουν την πρώτη παρουσία τους. Επίσης, παρουσιάστηκαν ξεχασμένα παραδοσιακά τραγούδια της Μικράς Ασίας, ενώ μια εκπομπή ήταν αφιερωμένη στην αρχαία ελληνική μουσική.


ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ


1983

" ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ "

ΕΡΤ - Β' ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Επιλογές από τις εκδόσεις της ελληνικής δισκογραφίας σε πρώτη παρουσίαση, αρκετό καιρό πριν από την κυκλοφορία τους.

 
Home Εκπομπες
Το Περιεχόμενο αυτής της ιστοσελίδας και όλα τα δικαιώματα Πνευματικής Ιδιοκτησίας ανήκουν στον Βασίλη Δημητρίου. H eνσωμάτωση περιεχομένου της Ιστοσελίδας σε άλλη ιστοσελίδα ή αναπαραγωγής της Ιστοσελίδας ή του Περιεχομένου (είτε με σύνδεση, αναπαραγωγή ή με άλλη μέθοδο) επιτρέπονται με την προηγούμενη ρητή συναίνεση του Βασίλη Δημητρίου.